Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Edytor mapa świata  (Przeczytany 4409 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AlienoVsky96

• Gracz
Edytor mapa świata
« dnia: 22.02.2021, 11:32:48 »
Cześć,

Mam pytanko, nie umiałem znaleźć odpowiedzi w tym co jest na stronie a mianowicie planuje zrobić mapę gry otwartej, niestety w edytorze MAPY ŚWIATA moja mapa jest malutka i przypięta do lewego górnego rogu ekranu co wiąże się z tym, że miasta/regiony mogę tylko stawiać albo w prawym dolnym rogu albo poza mapą, nie ukrywam, że wolałbym zrobić mapę wyglądająca bynajmniej normalnie.

Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam.

KazuaR

• ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
  • Gracz
  • Not enough minerals.
Odp: Edytor mapa świata
« Odpowiedź #1 dnia: 22.02.2021, 16:47:04 »
Witaj na forum,

Kwestia małej mapy jest powiązana z patchem do zmiany rozdzielczości - oryginalne pliki map świata w skali 4:3 zostały podmienione na inne, większe obrazy. Większe pliki nie idą w parze z oryginalnymi kampaniami, których nie można zmodyfikować w jakikolwiek sposób. Możesz jednak podmienić jeden z plików z mapami (folder DATA w lokalizacji gry) na potrzeby swojej gry - pamiętaj tylko, że owa mapa będzie również wyświetlać się wtedy w kampaniach korzystających z tej samej mapy (obrazu).

AlienoVsky96

• Gracz
« Odpowiedź #2 dnia: 23.02.2021, 11:30:51 »
To z mapą sobie ogarnąłem ale wyskoczył mi kolejny problem a mianowicie, mam wybrane cztery typy żywności w bogactwach miasta tj. (ryby, jeżowce,mięso,pszenica) mimo, że mam tyle ile powinno być czyli cztery to po próbie stworzenia miasta wyskakuje mi, że mam sprawdzić miasto macierzyste bo za duża ilość rodzaju żywności. Co zrobić?

AlienoVsky96

• Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 23.02.2021, 11:36:47 »
Nvm. miałem Here jako bliskie bóstwo a nie ogarnąłem, że ona daje jakąś żywność :)

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest trzy dodac zero (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre cztery):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do zasobów wortalu, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać z wortalu, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia wortalu pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych i reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem