Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Ankieta

Jak długo (w latach gry) przechodzisz jedną kampanię?

Do 10 lat
0 (0%)
10-20 lat
1 (20%)
20-30 lat
1 (20%)
30-50 lat
1 (20%)
50-75 lat
0 (0%)
Powyżej 75 lat
0 (0%)
Niełatwo określić
2 (40%)
Preferuję gry otwarte
0 (0%)

Głosów w sumie: 5

Autor Wątek: Jak długo (według czasu gry) przechodzicie jedną kampanię?  (Przeczytany 8648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
  • Lurker? Zaglądaczka? Nieważne :P
Zarówno wśród oficjalnych kampanii, jak i dodatkowych. Oczywiście uśredniamy.

Może jakieś rekordy w obie strony? ;)

nuhdeen

• Gracz
Jak długo (według czasu gry) przechodzicie jedną kampanię?
« Odpowiedź #1 dnia: 16.07.2012, 13:04:00 »
Nie wiem, nie zwracam uwagi na lata, czasem szybko przejdę misję a czasem siedzę i siedzę nad jednym epizodem, w szczególności jak trzeba dużo budować a marmur można jedynie dostać drogą kupna - 12 płat rocznie, ewentualnie wyprosić, ale nie dają tak dużo, żeby szybko skończyć budowę.
Moje misje:
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
« Odpowiedź #2 dnia: 16.07.2012, 13:24:51 »
To zależy. Nigdy dokładnie nie liczę ale większość z tego co zauważam kończę w 15-25 lat gry.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 16.07.2012, 14:51:26 »
IIRC, koło 40 lat większość kampanii przechodziłem. Nigdy za bardzo się z tym nie spieszyłem. :P

Ale pamiętam jak w Kleopatrze miałem raz efekt jojo w populacji i dłuuugie lata spędziłem na ustabilizowaniu populacji. Skończyłem bodajże w roku 70 AD. "Jezus? A kto to taki? My tu nie wiemy, czy się sprowadzać do Aleksandrii czy nie!"
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #4 dnia: 16.07.2012, 18:57:11 »
Też nigdy za bardzo uwagi na to nie zwracałem.
Myślę, że to bardzo zależy od misji i jej ogólnego poziomu trudności. Myślę, że uśrednianie moglibyśmy zastosować jeżeli wszyscy wzielibyśmy pod uwagę te same misje.
;)

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
« Odpowiedź #5 dnia: 16.07.2012, 21:42:44 »
Ja właśnie zawsze przechodzę baaardzo długo. Może to nie fair, że nie potrafię teraz powiedzieć, ile, zwłaszcza, że gra działa mi bardzo szybko na 100%, a na 90% już za wolno. (Przynajmniej mam takie odczucia.) Wiem też, że trudno zwracać na to uwagę. :P

No to powiedzmy, że gra ma 9 epizodów (nieistotne, ile jest w tym kolonialnych).

@Kalontas: "Mam nadzieję, że Rzymianie nie robią tu takich imprez jak w Jerozolimie..."

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #6 dnia: 16.07.2012, 23:18:53 »
Ta, w końcu mi się populacja ustabilizowała po 70 AD chyba tylko z powodu zburzenia świątyni Jerozolimskiej.
"Hej, może i to jest 'dom niewoli', może i dostawca wody czasem nie dokańcza obiegu z jakiegoś powodu, ale przynajmniej dadzą nam tu posiedzieć!"
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
« Odpowiedź #7 dnia: 20.07.2012, 10:53:31 »
A jak idzie z czasem pojedynczego epizodu przy rozwoju małej armii? I ile gracie w gry otwarte? ;)

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
« Odpowiedź #8 dnia: 20.07.2012, 13:44:08 »
W gry otwarte gram do spełnienia następujących 'własnych' warunków:

A) 4 Świątynie
B) Spora dzielnica elity + komplet trier
C) 6 Piramid (jeśli Atlantyda)
D) Wszystkie możliwe miasta podbite
E) Jeśli się pojawiły, to zabicie potworów/wykonanie zadań od bóstw

Potem już tylko upewniam się że miasto jest 'samowystarczalne jak nie patrzę', zapisuję, i już nie wracam ;)
W zależności od warunków, populacja w takich gra waha się u mnie między 4 a 6 tysięcy.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #9 dnia: 20.07.2012, 15:00:08 »
Podobnie jak Haspen w tej kwestii. Czasem ignoruję nie podbitych rywali, ale często na tym etapie mam tyle wojska, że mogę bez ryzyka ich wszystkich podbić i robię to na zakończenie.

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem