Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Potęga Myrtany  (Przeczytany 37317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Odp: Moja własna kampania
« Odpowiedź #20 dnia: 07.10.2009, 18:25:44 »
http://n-gry.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=281.0;attach=744
(Załącznik dwa posty wyżej ;) )
Jednak błąd ze szkołą teatralną nie został poprawiony.

tajger25

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18.10.2009, 20:50:46 »
Spoko kampania :)
Bardzo przemyślana :)

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #22 dnia: 19.10.2009, 10:47:08 »
Przeszedłeś całą?

tajger25

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 19.10.2009, 15:45:42 »
Jeszcze nie.
Ale dzisiaj chyba skończę
:)

hanomag1

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 05.11.2009, 12:07:48 »
Bardzo fajna kampania. Może wie ktoś czy istnieją jeszcze jakieś kampanie do ściągnięcia?

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #25 dnia: 05.11.2009, 17:30:22 »

seba199018

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 17.11.2009, 10:24:58 »
Witam. Ocenie i powiedzcie co moge zmienić w swojej kampani dotyczącej założenia  i rozkwity Aten.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #27 dnia: 19.11.2009, 18:27:07 »
Tylko zerknąłem na tą misję...
Pomysł raczej nietrafiony - jeżeli używasz tak znanych nazw miast - to nie powinieneś wymyślać od nowa swojej historii tego miasta.
Teksty wprowadzające - z błądami i krótkie. Nieciekawe.
Mapa miasta macierzystego - nie urzekła mnie, nie jest urozmaicona, pełno łąk nie jest chyba nejlepszym tutaj pomysłem (choć mogę się mylić - nie wiem co by było w innych epizodach).
Ogólnie chyba nie przyłożyłeś się do tego, co? ;)

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
Moja własna kampania
« Odpowiedź #28 dnia: 16.09.2011, 00:53:23 »
Znowu na forum uprawiamy nekrofilię... no ale cóż :P

Postanowiłem wziąć misję w swoje śliskie łapki. Naprawiłem błąd z brakiem szkoły teatralnej w 2gim epizodzie a także poprawiłem, mam nadzieje że wszystkie, literówki w tekstach.

Mam tylko nadzieję, że Mistrz Ignis, jeśli jeszcze tu zagląda, nie będzie na mnie zły za to co zrobiłem :P

A dlaczego postanowiłem się zabrać za poprawienie tej kampanii? Powód jest prosty: To interesująca i przyjemna kampania; według mnie nie warto, by leżała zakurzona i cierpiała z powodu małego błędu.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

Knight in fire

• Gracz
Potęga Myrtany
« Odpowiedź #29 dnia: 27.11.2011, 00:16:05 »
W trzeciej misji nie ma możliwości rozbudowy rolnictwa, poza uprawą drzewek oliwnych!

Haspen

• Gracz
Potęga Myrtany
« Odpowiedź #30 dnia: 27.11.2011, 12:49:51 »
W trzeciej misji nie ma możliwości rozbudowy rolnictwa, poza uprawą drzewek oliwnych!

O, rzeczywiście. Nie zauważyłem nawet jak sam grałem :D

Po prostu Ignis zapomniał skopiować ustawienia z poprzedniego epizodu. W załączniku poprawiona wersja ;)

Pruskie_Dziecko

• Gracz
Odp: Potęga Myrtany
« Odpowiedź #31 dnia: 08.11.2016, 22:44:58 »
Zastanawiam się nad oceną kampanii i mam problem.
Pierwsze dwa epizody zapowiadały świetną kampanię. Odpaliłem standardowo na tytanie i miałem problemy w pierwszym epizodzie by wytrzymać nawałę wroga. Ale tak jak minęły 2 epizody tak zaczęły się rozczarowania.
Z jednej strony rozumiem, że autor chciał stworzyć "wielką" grę (co widać po moim załączniku, rzadko jest możliwość dokonania czegoś takiego), ale wielka gra wymaga wielkiej pracy. Mapy są niedopracowane, żeby nie powiedzieć "odwalone" aby tylko były. Wszystkie wybrzeża proste (narzekałem na Haspena z powodu małej ilości miejsca nad wodą, ale tu widzę zdecydowaną przesadę). Do tego nie podoba mi się robienie w edytorze rzeczy nie przewidzianych przez Zeusa; w jednej kolonii miało być trzęsienie ziemi i niby lawa miała spływać z gór, ale kiedy spłynęła to grafika i mapa się sypnęła i wyglądało to koszmarnie, do tego zbyt wiele poziomów (Haspen pisał o tym, że wtedy też grafika się sypie, chyba powyżej 2 poziomów, robią się czarno-fioletowe fragmenty mapy). Wszystkiego jest w bród, nie brakuje żadnego surowca, bez problemu można podbić wszystkich przeciwników, cele misji są zbyt proste i było kilka epizodów, które robiłem w kilka minut (czasem musiał minąć rok by zaliczyło wydobycie). Do tego posiadane w mieście świątynie ułatwiły zbyt mocno tę prostą grę. Daję 3/10, tylko dlatego, że rzeczywiście udało się stworzyć w sensie zaopatrzeniowym wielką grę oraz pojawiło się dwóch herosów i Artemida z Afrodytą atakowały (ale nie wiem czemu, nie było to nigdzie wyjaśnione). Za bardzo czułem "grę", nie wczułem się w fabułę, zbyt mało postaci fabularnych i wszystkie teksty w formie dziennika informacyjnego a nie opowieści, która by mnie wciągnęła jak Rodzeństwo z Północy lub Bizancjum.

Haspen

• Gracz
« Odpowiedź #32 dnia: 08.11.2016, 22:58:05 »
O, recenzji takiego starocia się nie spodziewałem, ale Mistrza_Ignis dawno w okolicy nie ma więc nie ma za bardzo komu tej recenzji czytać :P

Pruskie_Dziecko

• Gracz
« Odpowiedź #33 dnia: 09.11.2016, 02:05:10 »
Ja czytam czasem recenzje innych przed pobraniem kampanii - tak by wiedzieć czego się mogę spodziewać po grze. Może więc i ktoś zanim pobierze grę to przeczyta moją :)

I w recenzji zapomniałem: Kraken jako potwór był fatalny - w żaden sposób nie utrudnił gry, bo i tak handlowało się tylko drogą lądową. Jego obecność była tak bezwartościowa, że zapomniałem o nim na długi czas i nie zabiłem go w 2 epizodzie. Przypomniał mi się dopiero jak wezwałem Perseusza do wykonania zadania dla Hefajstosa (w 3 albo w 4) epizodzie i chwilę po powrocie herosa z boskiej misji do miasta pokazał się komunikat, że Kraken zabity.

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem