Witam! Przybywam ja do was z kolejną kampanią!
Tym razem usiadłem i zastanowiłem się, 'co by było gdyby...' i tak oto powstał zarys fabularny

Misja ta rozpoczyna się w 10 lat po rozpoczęciu się misji 'Nadmorska Cywilizacja' która jest jedną z 'podstawek' Posejdona. W alternatywnej wersji wydarzeń Atlas przesadził z poszerzaniem cieśniny i dopiero co powstające Lixus zmiotły fale. Oczywiście Atlanci się nie poddają i wysyłają drugą ekspedycję na Wschód - do akcji wkracza gracz

Misja ta nie jest trudna może poza dwoma ostatnimi epizodami, które zamieniają się w chaos i anarchię rodem z ostatniego epizodu 'Zderzenia Cywilizacji', szczególnie jak ktoś porówna pewne bóstwo tu i tam...
Misja jest cholernie długa, bo składa się z
dziewięciu epizodów miasta macierzystego i
dwóch kolonii -
z czterech do wyboru! Łącznie daje to
13 różnych epizodów!To mój rekord jeśli chodzi o długość i bardzo się cieszę, gdyż jest to zarazem moja ostatnia misja. Coraz trudniej mi jest wymyślić porządną fabułę, a przed 'Atlantami na Wschodzie' robiłem 3 inne kampanie, całkiem poważne, które jednak legły z różnych względów.
Może (jest długie i szerokie

) jakąś atlantycką grę otwartą zrobię, ale to kiedyś tam. Życzę miłej zabawy i powodzenia!
PS: Przyznam szczerze że sprawdzałem wszystko 'na sucho' wielokrotnie ale nie sprawdzałem wszystkich kombinacji kolonii (których o ile się nie mylę jest łącznie 16). Jeśli pojawią się jakieś błędy, bardzo proszę o wytknięcie bym mógł poprawić.