Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Potęga Myrtany  (Przeczytany 37316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mistrz Ignis

• Gość
Potęga Myrtany
« dnia: 27.08.2009, 18:21:50 »
Witam. Zamierzam stworzyć własną kampanię do gry Zeus, świat grecki, jednak odbiegający od mitologii. Mam na myśli, że przedstawiona w nim fabuła nie będzie miała oparcia w mitach, geografii tamtych czasów itp. Oczywiście, nie chce mi się robić kampanii dla samego siebie, dlatego z góry pytam - jest ktoś chętny na zagranie w tak przygotowaną misję? Jeśli tak, prosiłbym o odpowiedź w tym temacie. najlepiej z podaniem e-maila, będzie to dla mnie wygodniejsze niż upload na jakiś serwer.

Przy okazji, prosiłbym aby wrzucać tu linki do własnych misji, które spełniałyby następujące wymogi:
- można wyżyć z samego handlu
- misja jest trudna
- występuje przynajmniej jeden potworek.

Na forum jestem nowy, szukałem co nieco ale być może przeoczyłem podobny wątek. Z góry przepraszam.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Odp: Moja własna kampania
« Odpowiedź #1 dnia: 27.08.2009, 18:35:36 »
Witaj!
Ja z pewnością chętnie bym zagrał. Nie ma problemu też z zamieszczeniem - możesz to zrobić na tym forum, no chyba, że nie chcesz, wtedy możesz znaleźć mój mail w profilu.
Stworzyłem kilka "mapek", bo kampaniami tego nazwać nie można. ;) Dwie z nich można znaleźć tutaj:
http://zeus.n-gry.pl/download/43
http://zeus.n-gry.pl/download/42
Jedna gra otwarta, druga to misja, ale niezbyt długa. Myślę jednak, że misja - "Ojczyzna" może spełnić Twoje kryteria... ;)

(pozwoliłem sobie zmienić temat wątku)

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27.08.2009, 18:44:01 »
W takim razie biorę się za pracę, a zaraz potem za Twoją misję  ;)

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 27.08.2009, 18:46:42 »
Bardzo się cieszę, będe czekał.
Zapytam jeszcze - z ilu epizodów będzie się składać kampania? - jeżeli już to zaplanowałeś.

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27.08.2009, 18:48:34 »
Minimum 6, z czego 2 to kolonie. Czy będzie więcej, jeszcze się zobaczy.

KazuaR

• ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
  • Gracz
  • Not enough minerals.
« Odpowiedź #5 dnia: 27.08.2009, 20:19:01 »
Witam. Jeśli szukana jest osoba do testów misji, to zgłaszam się na ochotnika. ;)

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #6 dnia: 27.08.2009, 22:29:30 »
Oj, dawno nie grałem Zeusa. Ale jak będzie coś nowego i dobrego, może odpalę na chwilę.
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27.08.2009, 22:48:13 »
Miałem już skończoną mapkę... i komputer się zawiesił O.o Dzięki Bogu, że mam wszystko spisane na kartce. Ale tak czy owak robota się przedłuża.
Jeśli chodzi o osobę do testów, to raczej nie będzie potrzebna :D w końcu skoro tworzę tą misję, to najlepiej wiem, gdzie mogą być błędy.
A przy okazji - jest może jakiś program do tworzenia map w Zeusie poza edytorem? chodzi mi o programik, który miałby np. funkcję kopiowania kawałka mapy, mniej więcej tak jak w Age of Empires II.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #8 dnia: 27.08.2009, 22:55:08 »
Wątpię by takie programy istniały.
Jedyny program do Zeusa jaki znam to ZeusMapper. ;)

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30.08.2009, 11:14:04 »
Misja skończona, został jeszcze tylko tekst i test :D składa się jednak z 7 epizodów. Koło południa powinienem ją tu wstawić.
Btw - jak się wstawia misje na forum? Wiem, które pliki etc, ale gdzie to uploadować?

KazuaR

• Gracz
  • Not enough minerals.
« Odpowiedź #10 dnia: 30.08.2009, 14:08:30 »
W podglądzie posta masz Opcje dodatkowe. Tam dodaje się załączniki.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #11 dnia: 30.08.2009, 15:40:59 »
Musisz nacisnąć "odpowiedz", nie korzystając z szybkiej odpowiedzi, tam musisz rozwinąć - jak napisał KazuaR "opcje dodatkowe".

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 30.08.2009, 16:23:34 »
Jestem właśnie w trakcie testowania drugiego epizodu, więc dziś wieczorem albo jutro z rana misja powinna znaleźć się na serwerze ;]

KazuaR

• Gracz
  • Not enough minerals.
« Odpowiedź #13 dnia: 30.08.2009, 16:54:55 »
Z chęcią zobaczę i przesiedzę ostatni wolny dzień przy czymś nowym. ;]

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 31.08.2009, 10:58:04 »
Testowałem kampanię i wszystko chyba było ok, choć musiałem się nieco śpieszyć. Za możliwe błędy przepraszam. Dołączam pliki edytora.
Jedno zastrzeżenie - gra zadziała tylko na rozszerzeniu Posejdon, poza tym działa na zasadach greckich, nie Atlantydy, choć misja wyświetlana jest własnie w misjach Atlantydy (przynajmniej u mnie).

EDIT:
STOP! nie ściągać, znalazłem błąd, który nie pozwala przejść misji. Zaraz wrzucą poprawiona wersję...

EDIT2:
Tutaj jest wersja poprawiona... Już chyba pozbawiona dziwnych błędów.

KazuaR

• Gracz
  • Not enough minerals.
« Odpowiedź #15 dnia: 31.08.2009, 14:15:51 »
Większość zrobionych misji wyświetla się w menu od Posejdona - w końcu edytor załączono razem z dodatkiem. Właśnie ściągnąłem i zacznę sprawdzać. ;]

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #16 dnia: 31.08.2009, 15:57:13 »
Jestem właśnie w drugim epizodzie, dotychczas misja prezentuje się bardzo dobrze, całość mojego komentarza załączę po skończeniu misji. ;)
... jeżeli byłoby to możliwe ... czy specjalnie zablokowałeś Szkołę Teatralną? Jak teraz osiągnąć poziom kamienic?

Mistrz Ignis

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 31.08.2009, 16:59:01 »
Mam wrażenie, że ten, kto zedytował mojego posta zrobił też pewien mały błąd i skasował tą poprawioną wersję misji :/. Załączam jeszcze raz całą misję wraz z poprawionym bugiem odnośnie szkół teatralnych.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #18 dnia: 31.08.2009, 18:02:16 »
Niestety to nie to. Na pewno dobre pliki spakowałeś? (po zmianach na pewno kliknąłeś na "Stwórz misję" i dopiero potem spakowałeś pliki?)

Pobrałem nową wersję, stare pliki usunąłem, wkleiłem nowe, włączyłem misję od nowa (przeszedłem do drugiego epizodu używając "Ambrosię" ;) ) i nadal nie ma Szkoły Teatralnej.

EDIT:
W edytorze to widać, Szkoła Teatralna jest zaznaczona jako niedostępna.

awarusik

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 07.10.2009, 16:44:49 »
Ej ja chce ściągnąć te kampanie, którą zrobił ,,Mistrz Ignis'' gdzie ona jest?

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem