Nieśmiertelne Gry Szukaj
Nieśmiertelne Gry

Autor Wątek: O, Bogowie! Tura 29  (Przeczytany 116535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KazuaR

• ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
  • Gracz
  • Not enough minerals.
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #80 dnia: 21.12.2011, 21:08:32 »
Tiaaa... No to jeszcze raz od początku. Drzewa usuwam z planety, tworzę je ponownie (rosnące korzeniami do góry z nikotynowymi owocami) i przemieniam trujące gazy z atmosfery w wodór.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #81 dnia: 21.12.2011, 21:15:56 »
Nadal staram się nadać moim stworzeniom możliwości odczuwania promieniowania elektromagnetycznego z podanego wcześniej zakresu.
Usadawiam się na satalicie naturalnym bliższym planecie i transformuję się do postaci wielkiej góry.

Haspen

• Moderator
  • Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #82 dnia: 21.12.2011, 23:26:11 »
Tura 16:

KazuaR:

[Kostka:5] Trujące drzewa zniknęły z planety, [Kostka:4] na ich miejscu pojawiły się mniejsze. [Kostka:2] Nikotynowe owoce dalej opierały się 'pojawianiu'.

[Kostka:6] Trujące gazy zamieniły się w wodór, a ten radośnie wybuchł, paląc stoki górskie, trawę i biedne pomarańczowe kulki i ćmy.

Ziemek:

[Kostka:4] Golemy posiadły zdolność 'widzenia' większość naturalnych promieni elektromagnetycznych, i to bez oczu.

Potem na pierwszym księżycu ziemkowej planety pojawił się On sam, zamieniając się w górę która ma doskonały widok na powierzchnię bagiennej planety.

Dragwen:

[Kostka:4,4] Na księżycu lodowej planety pojawiła się cienka atmosfera, a także grupa lekko dymiących futrzanych kulek. Męcząc się i dysząc, przystosowały się poniekąd do gorszej jakości powietrza.

Asterion:

[Kostka:3,5] Na orbicie pomarańczowego karła, dokładnie 1 j.a od niego, pojawiła się mała, skalna planetka.

Zu:

[Kostka:1] Nagle czerwony karzeł zamienił się w czerwonego giganta.

Wszechświat:
Nieskończona ciemna przestrzeń.

Układ Słoneczny nr.1

W jednym punkcie tej przestrzeni znajduje się średniej wielkości żółta gwiazda, której promienie i ciepło sięgają całkiem daleko.

Wokół gwiazdy krąży średniej wielkości skalista planeta, otoczona atmosferą. Planeta ta jest w większości pokryta łańcuchami górskimi - na równiku góry te są nieco mniejsze. W jednym punkcie tej planety jest jezioro które rozlało się po nierównościach i otacza jedną z wielkich gór. Na brzegach tego jeziora rosną trawy i niewielkie drzewa. Na planecie żyje mała grupa pomarańczowych, futrzanych kulek na czterech łapkach i o jednym oku. Na planecie żyją też ćmy.

Na drugim miejscu od gwiazdy znajduje się mała bagienna planeta z atmosferą i dużą ilością małych zbiorników wodnych. W niektórych z nich tętni niewielkie, prymitywne życie. Większość lądu jest pokryta trawą, kwiatami, krzewami, karłowatymi drzewami i mnóstwem innym, różnorodnej zieleni. Na tej planecie żyje spora grupa błotnisto-glinianych golemów, mogących dowoli utwardzać i rozmiękczać swe ciała oraz mogących 'czuć' promieniowanie elektromagnetyczne.
Nad tą planetą krążą dwa małe, skaliste księżyce - na pierwszym z nich przebywa Ziemek pod postacią wielkiej góry.

Daleko od dwóch gwiazd istnieje sobie wspaniała, acz mała lodowa planeta, pokryta wysokimi, lodowymi szczytami i poorana kanionami, sama planeta otoczona jest cienką atmosferą. Planeta aktualnie przechodzi tortury cieplarniane - obydwie półkule tracą swój lód, woda zalewa wszystko, a równik to kanion wody, lodu i trawy-wodorostów, wypisując od góry.
W pewnym punkcie planety znajduje się zamknięta kula z nasionkami. Na północnym biegunie planety znajduje się ogromny i wspaniały zamek z lodu i kamienia, nad którego najwyższą wieżą wisi kula z zamkniętą w środku plazmą. Zamek ten także 'cierpi' z powodu gorąca.
Nad planetą krąży księżyc z zielonego oliwinu, a porastają go trawy i mchy. Księżyc ten posiada cieniutką atmosferę i zamieszkuje go mała grupka pomarańczowych, futrzanych kulek.

Układ Słoneczny nr.2

Daleko, daleko od pierwszego układu, znajduje się czerwony olbrzym.

Układ Słoneczny nr.3

Trzy lata świetlne od czerwonego karła znajduje się większy - pomarańczowy karzeł. Wokół niego, w odległości 1 jednostki astronomicznej, krąży mała, skalista planeta.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #83 dnia: 21.12.2011, 23:48:36 »
Czekam aż "moje" stworzenia stworzą cywilizację zdolną przybyć na satelitę naturalnego, na którym się znajduję.
;)
Tymczasowo opuszczam swój Księżyc i udaję się na powierzchnię planety, przybieram przy tym postać jak najbardziej podobną do moich stworzeń tylko zdecydowanie większą. Stworzenia "widząc" siebie nawzajem i mogąc siebie porównać ze mną - podobnym, ale większym... Czekam na ich reakcję.

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #84 dnia: 21.12.2011, 23:53:25 »
O jak "małej" planecie mówimy?
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #85 dnia: 22.12.2011, 00:23:59 »
na księżycu tworzę wrzosy, będę miał giga wrzosowisko. tak, tworzę też strumienie i małe jeziora. żeby kulki miały co pić.

na planecie macierzystej że tak ją nazwę.. biorę z niej pojemnik z ziarnami i jak na razie rozsypuje cześć z nich (te, które sobie poradzą, może wszystkie -zależy od "poradzenia sobie") na księżycu - wrzosowisku. traffka i kffiatuszki same zrobią mi lepszą atmosferę. woda poniekąd też.

PS: Kulki żywią się trawą... a raczej ja im tak każe robić... więc stają sie zielone! xD

KazuaR

• Gracz
  • Not enough minerals.
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #86 dnia: 22.12.2011, 10:52:08 »
Tworzę jeszcze parę pomniejszych jezior w różnych miejscach planety,  w zewnętrznym płaszczu planety materializuję różne metale i tworzę monolit, którego celem jest ruszenie kulek i/lub ciem do stworzenia cywilizacji.

szarl

• ]:->
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #87 dnia: 22.12.2011, 15:25:23 »
Zamieniam czerwonego olbrzyma w zielonego olbrzyma z trzypasmowym, różnoodcieniowym pierścieniem.
"Jeśli nas mają wzbogacać skarby głęboko ukryte i zakopane, to czy nie możemy się czuć bogatymi, jeśli ich w ogóle nie posiadamy."
Pańczantra, Księga Wtóra

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #88 dnia: 22.12.2011, 15:52:52 »
Wiesz, że zielone gwiazdy momentalnie stają się białe z powodu tego, jak współdziałają tworzące je gazy w tych temperaturach?
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #89 dnia: 22.12.2011, 16:04:57 »

Mała - Merkury
Średnia - Ziemia
Duża - 1.5x/2x Ziemia

KazuaR

• Gracz
  • Not enough minerals.
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #90 dnia: 22.12.2011, 16:38:32 »
Wiesz, że zielone gwiazdy momentalnie stają się białe z powodu tego, jak współdziałają tworzące je gazy w tych temperaturach?

Kal, to jest zabawa oparta na wyobraźni. -.-

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #91 dnia: 22.12.2011, 16:44:35 »

Kal, to jest zabawa oparta na wyobraźni. -.-

Wspierana realną astronomią i fizyką - ale skoro Szarl chce zielonego olbrzyma, a kostki na to zezwolą, to będzie zielony olbrzym :)

szarl

• Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #92 dnia: 22.12.2011, 17:15:11 »
Oczywiście, że wiem ;)
Skoro gram boga, to dlaczego nie mogę zrobić zielonej gwiazdy z pierścieniem? Niech te gazy się palą na zielono. Najwyżej trzeba będzie stworzyć pierwiastek, który będzie miał takie właściwości. :)
"Jeśli nas mają wzbogacać skarby głęboko ukryte i zakopane, to czy nie możemy się czuć bogatymi, jeśli ich w ogóle nie posiadamy."
Pańczantra, Księga Wtóra

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #93 dnia: 22.12.2011, 17:31:19 »
ja , ja , ja!

hmmmm

Khetan II, V, VII

łatwo rozpuszcza sie w wodzie

hmmm...

a może by tak stworzenia Khetanowe na wzór węglowych? :>

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 16
« Odpowiedź #94 dnia: 22.12.2011, 17:49:10 »

Mała - Merkury
Średnia - Ziemia
Duża - 1.5x/2x Ziemia

Więc tą małą planetę popycham bliżej do Focusa (0,2 j.a.?), i próbuję jeszcze raz zrobić skalistą planetę dwa razy większą od Ziemi, na odległość ok. 1 j.a. od Focusa. Widząc, że inni bogowie mnie wyprzedzają, przyspieszam trochę - jeśli mi się uda zrobić planetę o odpowiednim rozmiarze, żłobię w niej miejsca pod przyszłe oceany (tak żeby powstał kształt pod trzy przyszłe kontynenty).

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 17
« Odpowiedź #95 dnia: 23.12.2011, 10:53:40 »
Tura 17:

KazuaR:

[Kostka:3] Na górzystej planecie pojawiło się kilka małych jezior.

[Kostka:4] Skały planety mają teraz w sumie różne minerały i rudy metali!

[Kostka:1] Nagle góra pośrodku jeziora zaczęła wybuchać, bo zaczął w nią wwiercać się wielki monolit. Gdy owa góra była już zniszczona, monolit zatrzymał się, w 90% wkręcony w ziemię, tak że tylko jego podstawa wystawała nad powierzchnię. Kulki i ćmy nic sobie z tego nie robiły, ich niska inteligencja nie bardzo interesowała się latającymi kamieniami i kataklizmami.

Ziemek:

Bóstwo zamieniło się w dużego golema i pojawiło wśród 'swoich'....

Kilka z nich scaliło się i patrzyło na Ziemka, teraz mniejszego od nich. Reszta dalej żyła swoim życiem.

Dragwen:

[Kostka:5] Cały pierwszy księżyć pokrył się wrzosem.

[Kostka:3] Po chwili pojawiły się tam też niewielkie jeziorka.

Dragwen rozsypał część nasion z kuli na wrzosowym księżycu, [Kostka:4] i większość bujnie wyrosła w trawy i karłowate drzewka.

[Kostka:2] Kulki nadal są pomarańczowe.

Asterion:

[Kostka:1] Nieszczęśliwym trafem, Asterion cisnął wadliwą planetą w pomarańczowego karła. Ten szybko zamienił okrągłą skałę w kulę magmy i rozgrzanego do czerwoności kamienia, krążącego bardzo blisko owego słońca.

[Kostka:4] Na miejscu, gdzie 'stała' kiedyś mała planeta, pojawiła się inna, średniej wielkości - no, może trochę większa.

[Kostka:2] Nic specjalnego się na niej nie pojawiło.

Zu:

[Kostka:4] Nagle czerwony olbrzym stał się zielono-żółtym olbrzymem.

Wszechświat:
Nieskończona ciemna przestrzeń.

Układ Słoneczny nr.1

W jednym punkcie tej przestrzeni znajduje się średniej wielkości żółta gwiazda, której promienie i ciepło sięgają całkiem daleko.

Wokół gwiazdy krąży średniej wielkości skalista planeta, otoczona atmosferą. Planeta ta jest w większości pokryta łańcuchami górskimi - na równiku góry te są nieco mniejsze. W jednym punkcie tej planety jest jezioro które rozlało się po nierównościach i otacza wielką dziurą z wbitym weń monolitem - kilka innych jezior, ale znacznie mniejszych, można znaleźć w losowych punktach planety. Na brzegach tego wielkiego jeziora rosną trawy i niewielkie drzewa. Na planecie żyje mała grupa pomarańczowych, futrzanych kulek na czterech łapkach i o jednym oku. Na planecie żyją też ćmy.

Na drugim miejscu od gwiazdy znajduje się mała bagienna planeta z atmosferą i dużą ilością małych zbiorników wodnych. W niektórych z nich tętni niewielkie, prymitywne życie. Większość lądu jest pokryta trawą, kwiatami, krzewami, karłowatymi drzewami i mnóstwem innym, różnorodnej zieleni. Na tej planecie żyje spora grupa błotnisto-glinianych golemów, mogących do woli utwardzać i rozmiękczać swe ciała oraz mogących 'czuć' promieniowanie elektromagnetyczne.
Nad tą planetą krążą dwa małe, skaliste księżyce.

Daleko od dwóch gwiazd istnieje sobie wspaniała, acz mała lodowo-wodna, pokryta wysokimi, lodowymi szczytami i zalana wielkimi morzami czy oceanami, sama planeta otoczona jest cienką atmosferą. Planeta aktualnie przechodzi tortury cieplarniane - obydwie półkule tracą swój lód, woda zalewa wszystko, a równik to wielki rów oceaniczny, pełen lodu i trawy-wodorostów.
W pewnym punkcie planety znajduje się zamknięta kula z nasionkami. Na północnym biegunie planety znajduje się, w połowie zatopiony, ogromny zamek z lodu i kamienia, nad którego najwyższą wieżą wisi kula z zamkniętą w środku plazmą. Zamek ten prawie całkiem stracił swoją lodowy materiał.
Nad planetą krąży księżyc z zielonego oliwinu, a porastają go trawy, karłowate drzewa i mchy - a także wrzos pokrywający całą planetkę. Znajduje się tutaj także kilka malutkich jezior. Księżyc ten posiada cieniutką atmosferę i zamieszkuje go mała grupka pomarańczowych, futrzanych kulek o czterech łapkach i jednym oku.

Układ Słoneczny nr.2

Daleko, daleko od pierwszego układu, znajduje się zielono-żółty olbrzym.

Układ Słoneczny nr.3

Trzy lata świetlne od zielono-żółtego olbrzyma znajduje się pomarańczowy karzeł. Bardzo blisko niego krąży planeta, będąca w większości roztopionym materiałem skalnym. W odległości 1 jedn.astronomicznej krąży średniej wielkości skalna planeta.

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 17
« Odpowiedź #96 dnia: 23.12.2011, 12:00:07 »
jak sie nie myle te trawy, wrzosy, drzewka itd robią mi tlen, a co za tym idzie atmosfera sie powiększa.

dobra, stwarzam owady. różne, od zielonych much po fioletowe pasikoniki skończywszy :>
jak sie uda i owady zostaną stworzone, kulki moga stać sie wszystkożerne i zacząć konsumować BIAŁKOOO!

daję kulkom instynkt macierzyński jaki na przykład małpki mają niektóre i ogólnie, robię je bardziej "rozumne". Zaczynają wytwarzać prymitywne narzędzia z kamienia i patyków, są małe drzewka = patyki też są.

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 17
« Odpowiedź #97 dnia: 23.12.2011, 12:07:27 »
Przeliczyłem jeszcze raz, że żeby życie się utrzymało koło pomarańczowej gwiazdy bez mojej magii, lepsze byłoby ok. 0,8 j.a., więc lekko poszturchuję moją kamienną planetę, żeby się zbliżyła na tą odległość. Tą stopioną planetą się nie interesuję - będzie odpowiednik Merkurego.

Poza tym, uznaję, że ten rozmiar wystarczy, a oceany mogę wyrzeźbić potem, więc zabieram się za dorabianie scenerii wokół mojej planety, którą nazywam Medioterra. Wyczarowuję trochę gazów planetarnych i ukręcam z nich dwa gazowe olbrzymy. Pierwszy ma być ciemnoczerwony, ok. 3,2 j.a. od gwiazdy, nieco mniejszy od Jowisza. Drugi ma być w zielone i niebieskie pasma, 1,25 masy Jowisza, i ok. 6,5 j.a. od gwiazdy.

szarl

• Gracz
O, Bogowie! Tura 17
« Odpowiedź #98 dnia: 23.12.2011, 14:21:38 »
Czyli... są te pierścienie?
Powoduję mały "Big bang" z punktu w jądrze olbrzyma.

Znajduję się w przestrzeni kosmicznej w sporej odległości od olbrzyma. Tworzę sobie zielonego, przezroczystego satelitę o średnicy 3 metrów. Ma on być pokryty złotymi włoskami o wyglądzie kiszonej kapusty. Nazywam go Bigos 3.

(Idą Święta, idą Święta,
każda gwiazdka uśmiechnięta)
Pańczantra, Księga Wtóra

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 17
« Odpowiedź #99 dnia: 23.12.2011, 15:12:48 »
Czyli... są te pierścienie?

Niet, bo była 4ka ;)

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest dziesiec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem