Mając na myśli limit przechodniów to oznacza, że mam zbyt mało chodników? Próbuję różnych sposobów ale bez większych rezultatów.
Nie, jakoś tak przy 15-20 tysiącach mieszkańców gra osiąga limit tego, ile enpeców może być równocześnie wygenerowanych na ulicach. Wtedy wszystko się potrafi sypnąć, bo gra nie może utrzymać łańcuchów dostaw przez własne ograniczenia.
Chwilowo kupcy zakupują jedzenie, by znowu był przestój. Miasto w zasadzie podupadło a dalej problem się nie rozwiązał.
Wiem, że problem już rozwiązany, ale czasem może być za mało pracowników przy dystrybucji towarów. Wtedy trzeba pokręcić tym, które budynki będą pracować (detale w zakładce praca, bodajże 3 od góry jeśli jeszcze dobrze pamiętam.
Możecie też mi wyjaśnić o co chodzi z czterema typami żywności ?
A tutaj to już pozostałość po poprzednich grach Impression Games. Każda mapa/kampania może mieć do czterech rodzajów dostępnej żywności (handel albo własna produkcja). W starszych grach (Cezar i Faraon) rozwinięcie domostw na wyższe poziomy wymagało dostępu do 4 rodzajów żywności. W Zeusie zostało to uproszczone do tylko jednego (nie mam pewności jak jest w Cesarzu, za mało grałem w ten tytuł).
Nigdy wcześniej nie korzystałem z tej opcji.
Tutaj strzelę trochę w ciemno, ale to chyba też pomniejszy błąd gry, tj. ustawiło się samo i tak było do czasu, aż pojawiły się problemy. Opcjonalnie miałeś prośbę o marchew, kliknąłeś opcję odpowiedzialną za gromadzenie towaru na wysyłkę (chyba jest taki, ale głowy w tej chwili nie dam) i zwyczajnie zapomniałeś odznaczyć.