Nieśmiertelne Gry Szukaj
Nieśmiertelne Gry

Autor Wątek: O, Bogowie! Tura 29  (Przeczytany 116532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 12
« Odpowiedź #60 dnia: 19.12.2011, 15:58:18 »
Umieszczam kulę plazmy na dachu najwyższej, strzelistej wieży.
Tak, że lewituje jakiś metr od "górnej" dachu krawędzi.
Niech mi rozświetla noc :>
Potem udaję się na południową stronę planety, przy okazji burząc lodowce wiszące nad doliną aby ją zasypały i się.. stopiły,
podchodze do wysokiej góry i jednym pstryknięciem palców tworzę w niej wnętrzu  kuźnię ze wszystkimi potrzebnymi przedmiotami.

Haspen

• Moderator
  • Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #61 dnia: 19.12.2011, 22:38:41 »
Tura 13:

KazuaR:

[Kostka:3] W okolicach równika szczyty popękały i wygładziły się, ale dalej jest tutaj bardzo górzyście.

[Kostka:4] Nagle, pomarańczowa kulka zyskała niewielką grupę towarzyszy. Pomarańczowe kulki szybko zaczęły się rozprzestrzeniać nad brzegami jeziora, gdzie jest im teraz najwygodniej.

Ziemek:

[Kostka:5] Nagle, wśród traw rozkwitły kwiaty. Zółte, czerwone, purpurowe. Pojawiły się winorośla i krzewy, i jagody i inne rodzaje roślinności.

[Kostka:2] Ziemek zdecydowanie musi popracować nad tworzeniem istot na swoje podobieństwo.

Dragwen:

Kulka zawisła nad najwyższą z wież, tworząc świetlisty punkt na względnie ciemnym niebie.

[Kostka:4] Ściany lodowców popękały i poroztapiały się, przez co większość równika znalazła się pod wodą.

[Kostka:3] W jednej z gór na południowej półkuli pojawiło się wielkie palenisko, kowadło i młot.

Wszechświat:
Nieskończona ciemna przestrzeń.

W jednym punkcie tej przestrzeni znajduje się średniej wielkości żółta gwiazda, której promienie i ciepło sięgają całkiem daleko.

Wokół gwiazdy krąży średniej wielkości skalista planeta, otoczona atmosferą. Planeta ta jest w większości pokryta łańcuchami górskimi - na równiku góry te są nieco mniejsze. W jednym punkcie tej planety jest jezioro które rozlało się po nierównościach i otacza jedną z wielkich gór. Na brzegach tego jeziora rosną trawy i nieliczne drzewa. Na planecie żyje spora grupa pomarańczowych, futrzanych kulek na dwóch łapkach i o jednym oku.

Na drugim miejscu od gwiazdy znajduje się mała bagienna planeta z atmosferą i dużą ilością małych zbiorników wodnych. W niektórych z nich tętni niewielkie, prymitywne życie. Większość lądu jest pokryta trawą, kwiatami, krzewami, karłowatymi drzewami i mnóstwem innym, różnorodnej zieleni.

Daleko od dwóch gwiazd istnieje sobie wspaniała, acz mała lodowa planeta, pokryta wysokimi, lodowymi szczytami i poorana kanionami, sama planeta otoczona jest cienką atmosferą. Na równiku lodu nie ma - przez co równik przypomina ogromny kanion którego ścianami są wysokie, białe lodowce - owo wyżłobienie jest aktualnie zalane, a pod wodą rosną wodorosty.
W pewnym punkcie planety znajduje się zamknięta kula z nasionkami. Na północnym biegunie planety znajduje się ogromny i wspaniały zamek z lodu i kamienia, nad którego najwyższą wieżą wisi kula z zamkniętą w środku plazmą.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #62 dnia: 19.12.2011, 23:09:03 »
to ja sie pobawie w Hefajstosa.

dobrze, kuźnię mam. teraz "wyciągam" magią srebro z wnętrzności planety  (nie całe) i .. sam kuje sobie wspaniały miecz o bardzo bardzo bardzo bardzo (x2000) ostrych krawędziach i pięknych, zawiłych wzorach. Nie mówiąc o runicznych znakach itd.
Posiada miecz ten też średnią rękojeść.
Ogólnie, jest bardzo, bardzo piękny. i niebezpieczny :>
Jest to miecz półtoraręczny.

Nie wiem do czego mi się przyda, chce mieć fajnego itema >w<

Dla epickości dodam że kułem go 60 dni i 60 nocy :>

i żeby nie było że robię coś tylko dla siebie , to podgrzewam planetę tak, aby przy strefach "przyrównikowych" (bodajże to zodiakalne) sie stopiło i mogła róść trawa. wiem, że sie morze powiększy...

Uh, to robię jeszcze więcej dla siebie >.< .. chociaż jak coś w tym oceanie  w y p r o d u k u j e...
to mi podpierdzielą! ;D

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #63 dnia: 19.12.2011, 23:22:36 »
Pomyślałem sobie, "a co mi tam". Nie za późno jeszcze by dołączyć?

Jeśli nie:
Imię: Asterion
Sfera: twórczość, kreacja, kształtowanie
Wygląd: potężny, brodaty krasnolud o kruczo-czarnych włosach, w ciężkiej metalowej zbroi, siedzący w kuźni "na krańcu wszechświata", pracujący bez przerwy przy piecu i kowadle.
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #64 dnia: 19.12.2011, 23:32:08 »
Witamy Kalontasie. :)

Pracuję nad swoimi umiejętnościami tworzenia istot na swoje podobieństwo, dopóki mi się uda.
;)

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #65 dnia: 19.12.2011, 23:39:59 »
Witajże, Kalontasie :D

W tej grze nigdy nie jest za późno by dołączyć. Bóstwo dodane, tylko od razu jeszcze napisz co robisz na 'wejściu'.

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #66 dnia: 19.12.2011, 23:41:55 »
Wyczarowuję garstkę gazów i próbuję wykuć z nich pomarańczową gwiazdę typu K2 V i umieszczam ją 400 lat świetlnych od reszty gwiazd i planet.
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

KazuaR

• ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
  • Gracz
  • Not enough minerals.
O, Bogowie! Tura 13
« Odpowiedź #67 dnia: 20.12.2011, 12:43:07 »
Jak spojrzałem turę Kalontasa to zrozumiałem znaczenie tytułu. xP

Taaak... Daję kulkom ręce, prosty układ pokarmowy i tworzę nikotynowe owoce na odwróconych drzewach by z głodu nie wymarły.

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 14
« Odpowiedź #68 dnia: 21.12.2011, 10:24:01 »
Tura 14:

KazuaR:

Kulki już mają układ pokarmowy - jak by inaczej trawę skubały?

[Kostka:4] Kulki dostały dwie małe rączki. Przez to czasami chodzą na czterech łapkach, a czasami tylko na dwóch tylnich. Zdecydowanie pomaga im to w wspinaczce.

[Kostka:2] Drzewom żadnych dziwnych owoców nie przybyło.

Ziemek:

[Kostka:5] Nagle, na bagiennej planecie pojawiły się dziwne błotno-gliniane golemy, mogące się utwardzać jak i zamieniać w plamę błota. Aktualnie bezmyślnie zwiedzają planetę.

Dragwen:

[Kostka:5] Oto powstał wspaniały miecz ze srebra, kuty 60 dni i nocy. Oczywiście srebro jest okropnym materiałem na narzędzia ostre, [Kostka:3] ale dzięki odrobinie magii miecz nie jest taki beznadziejny.

[Kostka:1] Nagle większość równika zamieniła się w lód - nie wspominając o trawie zamkniętej teraz w równikowym lodzie.

Jednakże, ogrzewanie słoneczne, trawa - która nie potrafiła się przystosować do szybkich zmian 'zimno, mokro, ciepło' i zaczęła gnić - oraz nieco czasu sprawiły, że pojawiło się wiele gazów cieplarnianych - teraz cała planeta poci się, lód topi i pęka na obydwu półkulach. Tak samo jak i lodowy pałac.

Asterion:

[Kostka:4] Nagle pojawiła się gwiazda-karzeł, czerwona, nie pomarańczowa tak jak miał w zamysłach Asterion. Ale świeci i grzeje całkiem dobrze. [Kostka:4] 400 lat świetlnych może to nie jest, ale odległość i tak jest dość duża, aby gwiazda nie wpływała na pierwszy układ planetarny.

Wszechświat:

Układ Słoneczny nr.1

W jednym punkcie tej przestrzeni znajduje się średniej wielkości żółta gwiazda, której promienie i ciepło sięgają całkiem daleko.

Wokół gwiazdy krąży średniej wielkości skalista planeta, otoczona atmosferą. Planeta ta jest w większości pokryta łańcuchami górskimi - na równiku góry te są nieco mniejsze. W jednym punkcie tej planety jest jezioro które rozlało się po nierównościach i otacza jedną z wielkich gór. Na brzegach tego jeziora rosną trawy i nieliczne drzewa. Na planecie żyje spora grupa pomarańczowych, futrzanych kulek na czterech łapkach i o jednym oku.

Na drugim miejscu od gwiazdy znajduje się mała bagienna planeta z atmosferą i dużą ilością małych zbiorników wodnych. W niektórych z nich tętni niewielkie, prymitywne życie. Większość lądu jest pokryta trawą, kwiatami, krzewami, karłowatymi drzewami i mnóstwem innym, różnorodnej zieleni. Na tej planecie żyje spora grupa błotnisto-glinianych golemów, mogących dowoli utwardzać i rozmiękczać swe ciała.

Daleko od dwóch gwiazd istnieje sobie wspaniała, acz mała lodowa planeta, pokryta wysokimi, lodowymi szczytami i poorana kanionami, sama planeta otoczona jest cienką atmosferą. Planeta aktualnie przechodzi tortury cieplarniane - obydwie półkule tracą swój lód, woda zalewa wszystko, a równik to kanion wody, lodu i trawy-wodorostów, wypisując od góry.
W pewnym punkcie planety znajduje się zamknięta kula z nasionkami. Na północnym biegunie planety znajduje się ogromny i wspaniały zamek z lodu i kamienia, nad którego najwyższą wieżą wisi kula z zamkniętą w środku plazmą. Zamek ten także 'cierpi' z powodu gorąca.

Układ Słoneczny nr.2

Daleko, daleko od pierwszego układu, znajduje się czerwony karzeł.

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 14
« Odpowiedź #69 dnia: 21.12.2011, 11:37:43 »
Po chwili zastanowienia, uznaję, że czerwona nie wystarczy i próbuję jeszcze raz zrobić gwiazdę K2 V, i wysyłam ją trzy lata świetlne od tej pierwszej.

(Asterion jest uparty :P)

KazuaR

• ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
  • Gracz
  • Not enough minerals.
O, Bogowie! Tura 14
« Odpowiedź #70 dnia: 21.12.2011, 12:53:13 »
Ponawiam próbę z nikotynowymi owocami i tworzę na wzgórzach skalistej planety kolejny gatunek - ćmy. :D

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 14
« Odpowiedź #71 dnia: 21.12.2011, 13:15:19 »
Tworzę ZIELONY księżyc krążący wokół mojej planety.Zielony - chyba nie trzeba tego tłumaczyć.

Wiele gatunków roślin i drzew.. :>

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 14
« Odpowiedź #72 dnia: 21.12.2011, 16:11:25 »
Staram się swoim nowym stworzeniom dać możliwość postrzegania fal elektromagnetycznych z zakresu 1nm do 1000nm.
Tworzę 8 malutkich satelitów naturalnych "mojej" planety.

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #73 dnia: 21.12.2011, 20:12:49 »
Tura 15:

KazuaR:

Nagle konsternację wśród kulek spowodował fakt, że na nocnym niebie widziały świetlisty punkt - wcześniej go tam nie było!

[Kostka:1] Wtedy też drzewa zaczęły umierać, wydzielając trujący gaz. Futrzane kulki zaczęły chorować i ginąć od owej trucizny.

[Kostka:3] Na stokach góry pośrodku jeziora pojawiły się nieliczne ćmy.

Ziemek:

[Kostka:2] Golemy nadal są ślepe.

[Kostka:3] Nad planetą zaczęły krążyć dwa małe, skaliste księżyce.

Dragwen:

[Kostka:5] Nad lodową planetą pojawił się księżyc - z pięknego, ciemnozielonego oliwinu.

[Kostka:3] Na owym księżycu pojawiły się trawy i mchy.

Asterion:

[Kostka:6] Nagle pojawiła się wspaniała gwiazda - pomarańczowy karzeł, dokładnie 3 lata świetlne od pierwszego karła stworzonego przez Asteriona. Gwiazda była idealna w każdym calu - idealnie okrągła, idealnie świecąca, i idealnie pomarańczowa. Cały ten idealizm - a raczej siły grawitacyjne nowej gwiazdy - spowodowały, że w odległym systemie zatrzęsło nieco, [Kostka:5] ale nic się nie stało...

Wszechświat:

Układ Słoneczny nr.1

Wokół gwiazdy krąży średniej wielkości skalista planeta, otoczona atmosferą. Planeta ta jest w większości pokryta łańcuchami górskimi - na równiku góry te są nieco mniejsze. W jednym punkcie tej planety jest jezioro które rozlało się po nierównościach i otacza jedną z wielkich gór. Na brzegach tego jeziora rosną trawy. Na planecie żyje grupa pomarańczowych, futrzanych kulek na czterech łapkach i o jednym oku. Na planecie żyją też ćmy.

Na drugim miejscu od gwiazdy znajduje się mała bagienna planeta z atmosferą i dużą ilością małych zbiorników wodnych. W niektórych z nich tętni niewielkie, prymitywne życie. Większość lądu jest pokryta trawą, kwiatami, krzewami, karłowatymi drzewami i mnóstwem innym, różnorodnej zieleni. Na tej planecie żyje spora grupa błotnisto-glinianych golemów, mogących dowoli utwardzać i rozmiękczać swe ciała.
Nad tą planetą krążą dwa małe, skaliste księżyce.

Daleko od dwóch gwiazd istnieje sobie wspaniała, acz mała lodowa planeta, pokryta wysokimi, lodowymi szczytami i poorana kanionami, sama planeta otoczona jest cienką atmosferą. Planeta aktualnie przechodzi tortury cieplarniane - obydwie półkule tracą swój lód, woda zalewa wszystko, a równik to kanion wody, lodu i trawy-wodorostów, wypisując od góry.
W pewnym punkcie planety znajduje się zamknięta kula z nasionkami. Na północnym biegunie planety znajduje się ogromny i wspaniały zamek z lodu i kamienia, nad którego najwyższą wieżą wisi kula z zamkniętą w środku plazmą. Zamek ten także 'cierpi' z powodu gorąca.
Nad planetą krąży księżyc z zielonego oliwinu, a porastają go trawy i mchy.

Układ Słoneczny nr.2

Daleko, daleko od pierwszego układu, znajduje się czerwony karzeł.

Układ Słoneczny nr.3

Trzy lata świetlne od czerwonego karła znajduje się większy - pomarańczowy karzeł.

+Mapa z tury.

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #74 dnia: 21.12.2011, 20:20:34 »
Wyczarowuję kawałek kamienia i wykuwam z niego planetę ok. dwa razy większą od Ziemi i umieszczam ją na życiodajnej orbicie (tj. ok. 1 j.a.) koło mojej pomarańczowej gwiazdy (którą nazywam "Focus", czyli ognisko).

szarl

• ]:->
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #75 dnia: 21.12.2011, 20:26:39 »
Witam :)
Gdybym się dał jakoś podczepić, to tutaj mój krótki opis:

Imię: Zu
Sfery: Słowo, myśl, kontakt.
Kształt: Zielony głaz o średnicy 13 metrów i 333 złocistych warkoczach.
"Jeśli nas mają wzbogacać skarby głęboko ukryte i zakopane, to czy nie możemy się czuć bogatymi, jeśli ich w ogóle nie posiadamy."
Pańczantra, Księga Wtóra

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #76 dnia: 21.12.2011, 20:28:30 »
Tak jak przy Kalontasie i Dragwenie - napisz jeszcze co robisz na 'starcie'.

szarl

• ]:->
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #77 dnia: 21.12.2011, 20:34:20 »
Staram się doprowadzić do implozji czerwonego karła.

(Tak, wiem, że to właściwie nie jest moja domena, ale od czegoś będę musiał zacząć. Mam nadzieję, że mnie nie zjesz za to? :D)
"Jeśli nas mają wzbogacać skarby głęboko ukryte i zakopane, to czy nie możemy się czuć bogatymi, jeśli ich w ogóle nie posiadamy."
Pańczantra, Księga Wtóra

Haspen

• Moderator
  • Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #78 dnia: 21.12.2011, 20:35:45 »
Znajduję przestrzeń wypełnioną w miarę równo rozłożoną materią i staram się spowodować implozję.

(Tak, wiem, że to właściwie nie jest moja domena, ale od czegoś będę musiał zacząć. Mam nadzieję, że mnie nie zjesz za to? :D)

Tyle że w całym wszechświecie nie ma luźnej materii lub nawet pyłów :P

Może podczep się pod pierwszą z gwiazd Kalontasa/Asteriona, skoro mu się nie spodobała :D A w sumie, rób jak uważasz ;)

Dragwen

• Gracz
O, Bogowie! Tura 15
« Odpowiedź #79 dnia: 21.12.2011, 20:51:25 »
Ratuję umierające kulki i umieszczam na moim zielonym księżycu.. jeśli jest tam atmosfera.
jak nie ma to przed uieszczeniem kulek ją robię.

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest dziesiec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem