Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Ekonomiczna gra otwarta  (Przeczytany 25540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

f3lix

• Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« dnia: 19.06.2012, 20:55:06 »
Miasto na poziomie maksymalnego rozkwitu - 13k mieszkańców, 120k drachm. Trochę nieporządek w gospodarce, Jazon w mieście i 4 świątynie ofc

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #1 dnia: 19.06.2012, 21:20:49 »
Witamy na forum!
Naprawdę niezłe miasto!
Szkoda, że mur niedokończony. Rozumiem, że elita chciała mieć wyjście na świat. ;)
Kiedy postawiłeś już wszystkie plantacje i drzewka to mur dla zwierząt możesz zburzyć. Wg mnie lepiej wtedy wyglądają łąki. ;)

f3lix

• Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #2 dnia: 24.06.2012, 17:19:41 »
Szczerze mówiąc to nie chciałem tego muru budować, ale duże bezrobocie było. Tak duża liczba mieszkańców była celowa, ponieważ liczyłem, że po osiągnięciu 12800 ludności coś się zbuguje w Zeusie, ale jak widać nic się nie stało. A co do murków - no cóż, wiem, że paskude pomiędzy drzewkami nie przejdą, ale ja tak lubię mieć pogrupowane w miarę możliwości. Jak wrzucę jakieś inne save to zobaczycie, że tam jest tak samo. Pozdrawiam!

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #3 dnia: 24.06.2012, 18:08:23 »
Pewnie. Każdy lubi co innego. ;)

Czemu akurat po 12800 mieszkańcach miało się zbugować?

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #4 dnia: 24.06.2012, 18:15:02 »
Podejrzewam, że przy 12800+ zaczyna mu się pojawiać zazwyczaj znany już błąd o limicie danych ;)

Mnie osobiście się w życiu nie pojawił, z drugiej strony, nigdy jeszcze nie miałem powyżej 11 tysięcy mieszkańców (bo i po co :P)
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

f3lix

• Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #5 dnia: 24.06.2012, 18:22:55 »
Na informacjach odnośnie liczby ludności czyli tzw 'lupie' wartości podwajają się i jeśli się nie mylę to 12800 była kiedyś maksymalną do osiągnięcia, ale to nie jest sprawdzona informacja. Obecną mapkę zrobiłem w wersji z Posejdonem. Jak odpalicie tego 'sejwa' to po chwili można zauważyć, że w osiedlu po prawej na dole co chwile ludzie uciekają i domy cofają się w rozwoju, bo kupiec się niemiłosiernie ociąga. We wcześniejszym etapie gry tak nie miałem. Pojawiają się również problemy z dostarczaniem wody w niektórych osiedlach. Czy ktoś wie czemu tak się dzieje skoro przedtem wszystko funkcjonowało jak należy i nic nie zmieniłem?

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #6 dnia: 24.06.2012, 18:56:46 »
Zapewne chodzi o limit danych, o którym pisał Haspen, temat poruszany był np. tutaj:
http://n-gry.pl/forum/index.php?topic=64.0

f3lix

• Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #7 dnia: 24.06.2012, 20:28:52 »
Pobawiłem się jeszcze trochę i poprawiłem co nieco - jest mur dookoła, teraz jest trzech herosów, zmiana świątyni z Artemidy na Atenę, więcej kamienic czyli już prawie 17k ludzi. Dla zainteresowanych save. Poprawiłem błąd z 'leniwym kupcem' - zbudowałem spichlerz koło agory i działa. Pozdrawiam Zeusomaniaków! ;)

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #8 dnia: 24.06.2012, 22:05:01 »
Łoł.

Jestem pod wrażeniem, nawet mapka zabójczo wygląda :D
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #9 dnia: 24.06.2012, 22:17:50 »
Świetne!
... ale ta dziura w murze. Rozumiem rzekę, tam postawisz patrolujące triery, ale na bagnach?! Tamtędy będą mogły się przedrzeć wrogie oddziały!
;)

f3lix

• Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #10 dnia: 24.06.2012, 23:04:55 »
Ziemek - liczy się, że przybytek Tezeusza uznał, że jest ogrodzony murem ;) Jak będę miał jeszcze trochę czasu to spróbuję dobić do tych magicznych 20k ludności :D

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #11 dnia: 24.06.2012, 23:57:18 »
Aaa, no jak Tezeusz uznał, że wszystko jest w porządku to nie będę tego więcej podważal.
;)

bozo

• Gość
Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #12 dnia: 04.02.2013, 00:12:20 »
witam,
dlaczego nie mam sąsiadów na mapie świata i dlaczego nie mogę wybudować tartaku?

mapa świetna

pozdrawiam

Szczerość

• Gość
Odp: Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #13 dnia: 01.03.2014, 16:43:01 »
Za dużo bezrobotnych za mało oliwy z oliwek za mało jedzenia. Mapka może i ładna ale rozmieszczenie pracowników nieefektywne.

Jakub Rozwadowski

• Gracz
  • "Twemu miastu będzie brakowało pieniędzy!"
Odp: Ekonomiczna gra otwarta
« Odpowiedź #14 dnia: 28.02.2015, 18:05:00 »
Nie byłbym w stanie wybudować takie miasto! pewnie pogubiłbym się przy 5k ludzi! To miasto jest ekstra, nie umiem określić tego inaczej! FAJNE MIASTO ;D

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem