Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Nauka i polityka  (Przeczytany 16503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bazylozaur

• twórca misji
  • Gracz
Nauka i polityka
« dnia: 24.02.2010, 21:41:50 »
Opowieść o pewnym atlantydzkim mieście oraz jego zmaganiach z Grekami i nie tylko. Przygoda ma średni poziom trudności i składa się z siedmiu epizodów - w tym dwóch kolonialnych.

Prawo - Atlantyda

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Odp: Nauka i polityka
« Odpowiedź #1 dnia: 27.02.2010, 13:53:58 »
Przyjemna misja. Znowu jednak nie mogłem przejść jej całej.
Mapy miast - macierzystego i kolonii - bardzo ładne, naturalne.
Fabuła już nie tak porywająca jak poprzednio, ale nadal z sensem. ;)

Ostatecznie powstałe - podczas przechodzenia misji - miasto będzie musiało być wspaniałe, ogromne i niesamowite. 6 piramid, 100 ludzi w Pałacykach, 80 tys. drachm w skarbcu i ledwie mniejszy dochód roczny ;)... i inne jeszcze bardziej wymagające cele misji. Jednak nie stanowią one takiego problemu bo stopniowo - z każdym epizodem - miasto łagodnie i naturalnie rośnie.

bazylozaur

• twórca misji
  • Gracz
« Odpowiedź #2 dnia: 27.02.2010, 15:31:49 »
O to właśnie mi chodziło. A dlaczego nie mogłeś przejść? Jakiś błąd?

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 27.02.2010, 15:55:58 »
Nie, skądże. Nie mam na to czasu po prostu. ;)

juzka

• Gracz
« Odpowiedź #4 dnia: 26.05.2010, 04:16:37 »
Bardzo przyjemna misja :) Na początku może być ciut ciężko, mamy 5000 monet i tylko jednego sojusznika.. ale nie ma się co martwić, w razie kłopotów, on nam pomoże, a z czasem zaskoczy nas miłym prezentem :)
Już w pierwszej misji pojawia się Talos, ale nie musimy się nim przejmować, bowiem nie wyrządza nam żadnych szkód. Dopiero w kolejnych epizodach musimy go unicestwić, aby móc cieszyć się nieskrępowanym dostępem do złóż miedzi.
Epizod z kolonią jest najłatwiejszy w całej grze - mapka jest mniejsza i przyjemniejsza od naszego macierzystego miasta. Raz tylko pojawił się tutaj Ares - nieprzychylny w tej misji bóg... Generalnie poszło szybko i bezboleśnie :)
W całej grze potworki pojawiają się rzadko i jedynie dzik jest skłonny do zabawy i niszczenia budynków. Dobrze, że chociaż Hefajstos ma jeszcze jakąś moc i co chwila pali nam jakiś budynek.

Misja wymaga od nas wybudowania potężnej armii i floty. Kilka pałacowych dzielnic pięknie wkomponuje się w plan naszego miasta, a miejsca do popisu mamy sporo! Dodatkowo mieniące się w słońcu orychalkowe ozdoby z naszych piramid niewątpliwie upiększają nasze miasto.
W " Nauce i polityce" znajdziemy niemal wszystko, co może zaoferować nam gra -  od wybudowania pięknego miasta, poprzez handel, na podbojach kończąc.
Moja ocena - 4 :)
GOOD WORK :)
Has anyone seen my spear? How can I be a spear carrier without my spear?

adres_gry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14.12.2010, 21:45:30 »
Wiem, że to już stary wątek, ale gratuluję autorowi bardzo udanej misji :) :) :) Jest dokładnie taka, jak lubię - ambitna, z dużą ilością miejsca na rozwój i możliwością zbudowania ogromnego miasta. Za misje z małą ilością miejsca się nawet nie zabieram, lubię jak wszystko mogę rozplanować jak chcę i na wszystko starcza lądu :) W tej misji najbardziej przydatna była mi Hera, która zlała parę razy Zeusa, Aresa i Artemidę :) Misję będę polecać innym :)

BieniaVa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15.12.2010, 19:02:34 »
Aż mi się miło robi czytając takie komenty ;] Ściągam, gram i niedługo napisze własne sprawozdanie z gry ;]

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest dziesiec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem