Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Krwawa zemsta (Atlantomachia)  (Przeczytany 16708 razy)

Neoptolemos

• Gracz
Krwawa zemsta (Atlantomachia)
« dnia: 26.11.2013, 22:25:10 »
Hej

jako że jestem w fazie tworzenia, wrzucam nową misję :)
Tym razem dużo trudniejsza niż poprzednie (ale dało rade przejść na "bogu") i mająca miejsce na Atlantydzie (więc mam nadzieję, że nie podkradam pomysłu bazylozaurowi).

Ja grałem w wersję beta, którą mimo błędów dało się przejść, a teraz powinno już w ogóle wszystko śmigać. Jeśli ktoś zagra i zauważy, że misja nie do przejścia - dajcie znać.
Enjoy
1/2/3/4/5/6

nuhdeen

• Gracz
Odp: Krwawa zemsta (Atlantomachia)
« Odpowiedź #1 dnia: 27.11.2013, 12:09:52 »
Zagram jak będę miała czas ;)
Moje misje:
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

nuhdeen

• Gracz
« Odpowiedź #2 dnia: 04.12.2013, 22:41:13 »
Nareszcie ukończyłam tą misję. W opisie jest zaznaczone, iż jest ona trudna. Czy ja wiem czy trudna? Żmudna, bo czasami trzeba bardzo długo czekać, aż zbierze się odpowiednią ilość np. drachm (aby wezwać Belleforona). Bardzo nudziłam się przed monitorem grając w tę misję.

Teraz plus: bardzo ładne mapki. Trzeba się wygimnastykować, aby wybudować wszystko w mieście macierzystym, co było pozytywmym zaskoczenie.

Wykryłam jedną błąd. Nie przeszkadza to za bardzo, ale jednak: jedna z kolonii (ta, gdzie produkuje się oliwki, winogrona, pomarańcze i drewno) nie ma runa - nie można go produkować ani kupić. W tej drugiej co jakiś czas dostajemy runo. Tak ma być?

Nie wiem co z oceną. Teksty bardzo fajne, cele też, ale to rozwleczenie w czasie trochę mi psuło zabawę. 4/5 na pewno.
Moje misje:

Neoptolemos

• Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 05.12.2013, 12:29:49 »
Co do runa - tak ma być, takie utrudnienie. Ispos (ta bez runa) i tak wydaje mi się prostsza niż Tefteris :)

A co do zbierania drachm... ciekawa uwaga, przyznam, że mnie trochę zaskoczyła, ja nie odczułem tego za bardzo, nawet na bogu - chociaż przyznam, że ja bardzo szybko zacząłem handlować z Majami i zarabiać, bo inaczej może być ciężko. A w którymś momencie jeszcze się dłużyło?

Główna trudność jest w mapkach - ale jak widać wszystko się da, ja zmieściłem wszystkie świątynie, piramidy i mały hipodrom na 20 stadionów :)
1/2/3/4/5/6

nuhdeen

• Gracz
« Odpowiedź #4 dnia: 05.12.2013, 12:58:13 »
Handlowałam z Majami, ale wino było drogie, więc kupowałam tylko kilka i czekałam, aż sprzedam na tyle uzbrojenia, żebym zawsze miała te 800-1200 drachm w skarbcu. Ta kolonia Ispos też mi się trochę nużyła, bo Hefajstos niszczył mi magazyny z winem*, które było na Bellorofona i na handel. W sumie te powodzie na dłuższa metą były trochę nudne. Rozumiem, utrudnienie, ale z drugiej strony miasto może wyżyć na pomarańczach, a wino nie produkuje się długo**. Dużych strat nie ma;) Może też byłam zła na pierwszy epizod, bo to była moja pierwsza kolonia.

* i ** - w magazynie miałam kilka aform wina a kilka szło na handel i tak w kółko. Robotnicy szybko robili, odstwiali do magazynu, cześć zostawała, cześć na handel, a potem przychodził Hefajstos i szlag wszystko trafiał.

Chyba tyle z nużących rzeczy. Mówią, ze pierwsze wrażenie się liczy, więc epizod namba łan też decydował o moim humorze. Koniec był bardzo dobry.

Czekam na kolejną misję ;)

PS. Ja nie lubię hipodromów, więc nawet nie myślałam o budowie ;)
Moje misje:

Neoptolemos

• Gracz
« Odpowiedź #5 dnia: 09.12.2013, 13:07:05 »
Ciebie po prostu nie lubią bogowie w tej grze. Mnie Hefajstos nawet nie wadził zanadto ;)

Jak to wrzucić w download? Czy to musi przenieść ziemek, czy robicie to jakoś inaczej?
1/2/3/4/5/6

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
« Odpowiedź #6 dnia: 09.12.2013, 13:39:02 »
Ziemek wrzuca. A nuhdeen zaiste ma pecha do bóstw w Zeusie :D
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

nuhdeen

• Gracz
« Odpowiedź #7 dnia: 09.12.2013, 14:03:05 »
Nie wiem co mi się z tymi Bogami dzieje. Sprawdzam w edytorze, ustawione np. 1 a 3 lata, mnie atakuje co roku przez np. ileś tam lat - raz na jakiś czas zdarzy się rok przerwy (bardzo rzadko). Po kilku latach jest to po prostu denerwujące i zaczyna mi się robić nawyk używania 'Fireballs from Heaven', aby skasować atakującego mnie Boga, bo ciągłe stawianie magazynów itd robi się nudne.
Moje misje:

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
« Odpowiedź #8 dnia: 09.12.2013, 15:07:53 »
Zbyt ładne miasta budujesz i złym bogom się w nich podoba to i przychodzą częściej xD
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

nuhdeen

• Gracz
« Odpowiedź #9 dnia: 09.12.2013, 16:00:02 »
Albo aż tak nie podobają im się moje rządy :D
Moje misje:

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest dziesiec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dziewiec):
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre cztery):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto-dwa):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem