Nieśmiertelne Gry Szukaj
Nieśmiertelne Gry

Autor Wątek: Błędy na stronie  (Przeczytany 170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Paker

• Gracz
Błędy na stronie
« dnia: 15.07.2026, 21:03:06 »
Witam, jestem tutaj nowy, ale zauważyłem, że na stronie jest kilka błędów, które miło by było wyeliminować.

1. Proces rejestracji, a konkretnie weryfikacja, to jest troszkę nieśmieszny żart, po co tyle pól do wypełnienia? Rozumiem zabezpieczenia przed botami, ale są na to inne sposoby, które nie uprzykrzają procesu rejestracji dla nowego usera, dodałem zrzut ekranu, jak to aktualnie wygląda.
Dodatkowo przy rejestracji, gdy kliknie się, by odświeżyć okno z kodem captcha, nagle........ widok wraca na główną stronę i trzeba jeszcze raz wchodzić w rejestrację i wypełniać wszystko na nowo, ehh byłem bliski rezygnacji wtedy. Błąd widziałem, że występuje na przeglądarkach: Chrome, Firefox, Edge, Brave.

2. Polskie znaki (tak mi się wydaje) w ogóle nie wyświetlają się poprawnie na stronie, nie wiem, czy ktoś ma oczy czy nie, ale nic na stronie nie jest czytelne. Błąd widziałem, że występuje na przeglądarkach: Chrome, Firefox, Edge, Brave. Dołączam kolejne załączniki.

3. Nieaktualna wersja silnika strony, na dzień dzisiejszy jest to 2.1.7, a tutaj: 2.0.19 z 2011 roku.

Edit do 2 punktu, w postach jest to samo, brawo....

Krymitos

• Gracz
Odp: B??dy na stronie
« Odpowiedź #1 dnia: 17.07.2026, 07:22:10 »
W pierwszej chwili mnie też zirytowała rejestracja, ale biorąc pod uwagę, jak często botom udaje się przeniknąć nawet przez obecne, rygorystyczne zabezpieczenia, przestało mnie dziwić, że jest przygotowanych tyle kłód rzucanych pod nogi :) Żeby je usunąć, trzeba by wymyślić coś w zamian o przynajmniej równej skuteczności, bo boty próbują się zarejestrować znacznie częściej niż żywi użytkownicy.
Gdy się rejestrowałem, też kilka razy odbiłem się od przeładowania strony. Chyba chodziło o to, że zbyt wolno się rejestrowałem, ale szczegółów już nie pamiętam. W każdym razie uznałem to za dodatkowe, improwizowane zabezpieczenie przed botami.
Co do wersji, nie wypowiem się, bo nie wiem, jak istotne różnice wprowadzono między 2.1.7 a 2.0.19.
A co do polskich znaków, jeszcze kilka dni temu wszystko działało poprawnie.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Odp: Błędy na stronie
« Odpowiedź #2 dnia: 20.07.2026, 22:59:47 »
Dzięki za zwrócenie uwagi! Powinno być już naprawione. (Na hostingu - z którego n-gry korzysta - zrobili update wersji bazy danych, teraz trzeba wysyłać "encoding" w każdym połączeniu bazy danych.)

Co do rejestracji - tak, mieliśmy spore problemy z botami, dlatego dodawałem coraz więcej i więcej "zabezpieczeń". W pewnym momencie chciałem to zmienić i użyć reCAPTCHA, ale były z tym pewne problemy.

Co do silnika SMF - to obie wersje są aktualizowane - 2.1.x oraz (z której korzysta n-gry) 2.0.x. Tutaj możesz zobaczyć https://download.simplemachines.org/ że 2.0.19 jest najnowszą wersję 2.0.x. 2.0.19 został wypuszczony w 2021 roku (https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=579982.0)

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest dziesiec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre dwa):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem