Nostalgicznie wspominając sobie to i owo przez przypadek natrafiłem na fanowski projekt wskrzeszenia Stunt GP, gry bardzo podobnej do kultowego dla niektórych Re-Volta (dla mnie np. nie jest, gdyż nigdy nie miałem z nim styczności

).

Całość jest robiona na silniku Unity i póki co oferuje funkcje na poziomie rozszerzonego dema (brak trybu Arcade i Mistrzostw, za to od początku są odblokowane wszystkie pojazdy (w demie były tylko 3)) i trochę nowego (całkiem sporo tras wykonanych przez fanów gry + edytor do tworzenia własnych oraz tryb multiplayer przez sieć (oryginalna gra ma tylko splitscreena)). Co prawda silnik fizyczny trochę kuleje, ale jest to projekt ciągle rozwijany i takie rzeczy prędzej czy później zostaną dopracowane.

Projekt jest całkowicie darmowy z opcją przelania datków dla developera. Jako zagorzały fan oryginału powiem, że gratis to uczciwa cena, jeśli chcesz pościgać się autkami RC, a nie masz ochoty na Re-Volta zaś Big Scale Racing jest dla Ciebie za nudne.
[LINK]Mała uwaga, gra posiada język polski, ale chyba przestawia on grę w tryb dema tj. ścigają się tylko boty.