Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Nowa łatka świat  (Przeczytany 5093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kloso87

• Gracz
Nowa łatka świat
« dnia: 13.07.2012, 20:32:32 »
Witam
Mam pytanie odnośnie co do ustawień świata w edytorze. Tych map co lokalizujemy miasta jest kilka. I właśnie o to się rozchodzi, może wie ktoś czy można tworzyć własne mapy świata. Ponieważ te są ubogie, jak dla mnie.
Czy jest możliwość stworzenia większej mapy?

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
  • Lurker? Zaglądaczka? Nieważne :P
Nowa łatka świat
« Odpowiedź #1 dnia: 13.07.2012, 21:26:15 »
Możesz podmienić mapę – o ile dobrze pamiętam – o nazwie Zeus_MapOfGreece09 (są trzy o jednakowym wyglądzie, z czego dwie są używane w różnych grach otwartych ;P) na inną, wykonaną przez siebie (nadajesz jej tę samą nazwę i nadpisujesz), ale jej podgląd w edytorze pozostanie taki, jak poprzednio, ponieważ podgląd wbudowany jest w pliki gry.

Tak wykonaną mapą musisz podzielić się ze znajomymi, ze wszystkimi tymi, którym chcesz udostępnić misję.

Z tego, co wiem, nie da się powiększyć mapy w inny sposób i nie ma możliwości dorobienia większej mapy "z suwakiem". Swoją drogą, (przynajmniej) u mnie na połowie obszaru nie da stawiać się miast, a jedynie szlaki. :o

Haspen

• Gracz
  • Panie Peasley, gdzie jest mój Earl Grey?
Nowa łatka świat
« Odpowiedź #2 dnia: 13.07.2012, 22:03:56 »
Ten zablokowany 'dystans' na mapie świata jest po to, by zmieściły się wszystkie nazwy miast, niezależnie od położenia napisu.
World of Horror - a reszta gier może się schować :P
Czym się mogę pochwalić na N-Gry.pl - Misje i gry otwarte (2010-2019)

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
Nowa łatka świat
« Odpowiedź #3 dnia: 14.07.2012, 10:52:39 »
Hm. Wpisałam sobie "Loremipsumdolor" (15 znaków, więcej się nie da) i nadal widzę, że lewa krawędź mapy jest za blisko środka (zostaje jeszcze duży odstęp) w stosunku do prawej, gdzie jest "na styk".

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
Nowa łatka świat
« Odpowiedź #4 dnia: 15.07.2012, 20:10:54 »
Kiedyś podmieniałem mapę podczas misji, których oczywiście nigdy nie dokończyłem. Trzeba po prostu jedną z tych "gołych" map Grecji w folderz grafiki podmienić, jak ktoś już zaznaczył.
Rysując/kadrując swoją nową mapę, trzeba też pamiętać o tych limitach położenia miast.
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

Anelg

• Nie do końca
  • Gracz
Nowa łatka świat
« Odpowiedź #5 dnia: 15.07.2012, 20:14:36 »
Ja przez to całą misję przebudowuję, bo nie chcę kłopotać ściągających misję (od tego będzie inna paczka... może kiedyś ;)). Zresztą to chyba wyjdzie misji na dobre.

Takim offtopem: Mam 10 epizodów do opisania, a póki co opisałam tylko dwa i pół, czyli 1/4... Ile z tym roboty!

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Stolica Polski (malymi literami) (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe dwadziescia dwa):
Napisz malymi literami ile to jest dwa dodac piec (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe czterdziesci cztery):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem