Nieśmiertelne Gry Szukaj
Zeus Pan Olimpu

Autor Wątek: Problem z tekstem w edytorze  (Przeczytany 8422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michsio

• Gość
Problem z tekstem w edytorze
« dnia: 11.01.2010, 20:44:15 »
Robię swoją misje w edytorze i mam straszny problem ;D Nie wyświetla mi się tekst próbowałem wiele razy coś z tym zrobić . W edytorze klikałem na edycje tekstu i wyskakiwał mi notatnik a tam cały ten tekst który musi być i dodatkowo mój. Sprawdzałem cudzysłowia . Wszystko dobrze ale tekst m się nie wyświetla . Jestem początkującym jeśli chodzi o tworzenie misji i prosze o pomoc  :D.

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
Odp: Problem z tekstem w edytorze
« Odpowiedź #1 dnia: 11.01.2010, 20:50:53 »
Witaj! :)
Nie spotkałem się z tym problemem wcześniej. Wklej tutaj zawartość swojego pliku (całego) txt misji. Zobaczymy co może być nie tak.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11.01.2010, 20:56:56 »
Sam tekst tak? to jest to .

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #3 dnia: 11.01.2010, 23:39:42 »
Podmieniłem ten plik pod plik tekstowy innej misji i działał.
Może to wina plików misji. Zamieść może wszystkie pliki misji.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12.01.2010, 16:09:53 »
Mam pewien problem bo niestety nie potrafie znaleźć tego pliku z misją. Po zrobieniu misji kliknąłem 'stwórz misje' i szukam a tu nic. Gdzie to może być  :-\ i jak sie nazywać. Nazywałem całą misje tak jak miała sie nazywać i nie ma.
 :(

ziemek8

• Administrator
  • Gracz
« Odpowiedź #5 dnia: 12.01.2010, 16:23:43 »
W głównym folderze Zeusa znajdź folder Adventures. Otwórz go. W nim znajdź folder - jak się spodziewam - o nazwie  Nowy Początek. Spakuj go np. WinRAR i zamieść tutaj w załączniku.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12.01.2010, 16:27:39 »
No i wlasnie takiego folderu nie ma już po skończeniu misji go nie znalazłem i stworzyłem go i wruciłem tam tekst i nic :-\

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #7 dnia: 12.01.2010, 16:42:08 »
Nie masz foldera "Adventures" w folderze Zeusa? Gra by chyba nie działała, gdyby go nie było.
A jeśli nie masz foldera "Nowy Początek", może twoja misja nazywa się inaczej?
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12.01.2010, 16:49:07 »
Mam folder Adventures ale nie mam folderu "Nowy Początek" a misja Nowy Początek tak jest zapisana i działa na moim zeusie bo w nią grałem ale bez tekstu tylko nie wiem gdzie jest ten plik

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #9 dnia: 12.01.2010, 16:50:41 »
A jakie foldery masz w Adventures?
What we want is a story that starts with an earthquake and works its way up to a climax.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12.01.2010, 16:55:47 »
wszytkich 'własnych  misji' z zeusa i posejdona , i pare misji sciągnietych stąd

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #11 dnia: 12.01.2010, 16:56:55 »
Sprawdź każdy folder z osobna, czy tam nie ma tego pliku. Jak nie ma, otwórz misję w edytorze i kliknij na przycisk do edycji tekstu jeszcze raz, i tam najpierw zapisz taki plik jak wyrzuci. Potem powinno się znaleźć.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 12.01.2010, 17:29:28 »
pojawia mi się napis że system nie może odnaleźć ścieżki i wyświetla mi się czyta strona w notatniku

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #13 dnia: 12.01.2010, 17:39:03 »
Spróbuj może w tej chwili stworzyć nową misję, zupełnie od nowa, tam ją "stworzyć" (przycisk w menu) i sprawdzić czy będzie ten sam problem z tekstem.

michsio

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 12.01.2010, 17:55:15 »
niestety nic to nie daje :( nie wiem gdzie jest plik i nie wiem jak wstawić tekst ale ja moge bez tego grać dzięki za pomoc  ;)

Kalontas

• Demiurg
  • Gracz
« Odpowiedź #15 dnia: 12.01.2010, 20:12:13 »
Ale czy w nowej misji jest ten sam problem? Jeśli tak, może grę trzeba przeinstalować (albo się płyta zestarzała). Jeśli nie, coś z tą misją.

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa: Email:
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek
Wpisz litery widoczne na obrazku:
Napisz malymi literami ile to jest osiem odjac osiem (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre piec):
Napisz malymi literami ile to jest cztery odjac cztery (na koncu (bez spacji) dopisz cyfre trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac dwa (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe osiemdziesiat trzy):
Napisz malymi literami ile to jest piec odjac jeden (na koncu (bez spacji) dopisz liczbe sto osiem):

Witamy!

Dostęp dla gości
Niezarejestrowani goście mają pełny dostęp do wszystkich zasobów, muszą jednak podawać odpowiedzi na antyspamowe pytania kontrolne. Zachęcamy do rejestracji, aby wygodniej korzystać ze strony, móc identyfikować się w naszej społeczności oraz móc modyfikować ustawienia strony pod swoje gusta.

Pliki Cookie
Używamy plików Cookie, aby ułatwiać korzystanie z naszej strony oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać Cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Rozumiem